Olajfestészeti kurzus

Olajfestészeti kurzus 2024-es időpontok

  • július 15- július 19.
  • július 22 – július 26.
  • július 29- augusztus 02.
  • augusztus 05-09.

A tábor díja: 62.000 Ft (ebéddel együtt)
Reggel 8-tól délután 4 óráig

Jelentkezni telefonon a +36 20 586 2150 számon,
vagy emailben: nyarimuveszetitabor@gmail.com címen lehetséges.

A tábor bemutatása

Az olajfestészeti táborba 8 -9 év feletti gyermekeket várunk. Célunk, hogy lépésről lépésre haladva ténylegesen megtanítsuk a részt vevőket az olajfestmény elkészítésének pontos menetére és bevezessük Őket a festészet csodálatosan színes és izgalmas világába!

Az oktatás az első napon a klasszikus olajfestészet elméleti tudnivalóinak ismertetésével indul. Bemutatom a kép elkészítésének három alaplépését: 1. felrajzolás, 2. aláfestés, 3. kidolgozás. Elmondom továbbá az ecsetkezelés és a színkeverés szabályait.

Az elméleti tudnivalók ismertetése után következik egy gyakorlati bemutató, amikor is egy konkrét képet kiválasztva a valóságban is megfigyelhetik a részt vevők, hogyan történik az adott kép arányosított fölrajzolása, majd pedig az aláfestése. Ennek során megmutatom a festőszer-festék helyes arányának használatát,  valamint az előbb említett ecsetkezelés és színkeverés gyakorlati  szabályait.

A festészet tanításának alapja, a kezdeti stádium: a másolás. Ezért mindenki kiválaszt magának a sok-sok reprodukciós anyagból néhány neki tetsző képet, majd megbeszéljük, hogy az adott személynek a kora, gyakorlata, előzetes tanulmányai, ill. a kép nehézségi foka alapján én melyiket ajánlom a kezdéshez.

Ezek után már a részt vevők között körbejárva mindenkivel egyénileg, személyre (ill. az adott képre) szabottan tudunk foglalkozni.

A munkához mindenkinek külön festőállványt és ecsetkészletet biztosítunk és a legjobb minőségű anyagokkal: a legdrágább magyar olajfestékekkel, minőségi ecsetekkel dolgozunk. Az elkészült  alkotások természetesen hazavihetők.

Mivel a festés nagy odafigyelést, koncentrációt kíván, a foglalkozások szüneteiben a gyermekeknek izgalmas mozgásos játékokat szervezünk az udvaron, vagy a közvetlen közelünkben lévő sportpályán.

A festészeti táborban felnőtteket, szülőket, nagyszülőket is szeretettel látunk.